hitelkalkulátor

Hitelfelvétel előtt alaposan meg kell fontolnunk melyik pénzintézettől, milyen konstrukciójú és mennyi pénzt kérünk kölcsön, hiszen a következő hónapjaink, éveink anyagi terheit lényegesen meghatározza majd a törlesztőrészlet súlya.

Nagyszerű lehetőség a weblapokon megtalálható hitelkalkulátor használata, ami számos bank ajánlatát veszi górcső alá és tisztán láthatjuk, hogy mire számíthatunk, ha az adott hitel mellett tesszük le a voksunk. Ilyen hitelkalkulátor a HUN Pénzügyi Tervező cég hitelkalkulátor, ami a weboldalon a kalkulátor mellett rövid használati útmutatóval is szolgál.

A weboldal további hasábjain hasznos cikkeket olvashatunk a hitelfelvétellel kapcsolatos teendőkről, tippeket kapunk, illetve fontos szempontokra hívják fel figyelmünket.

A hitelkalkulátor használható személyi hitel, lakáshitel, lakás bővítésre, felújításra, korszerűsítésre felvett hitel esetén és azt is megmutatja, hogy mennyi hitelre vagyunk jogosultak. Amennyiben meglévő hitelünket szeretnénk kiváltani egy új hitellel, azzal is szabadon kalkulálhatunk a hitelkalkulátor segítségével, ami hiteles becslést ad a bankok jelenlegi ajánlatairól.

A hitelkalkulátor használata tényleg csak kalkuláció, kilétünk mindvégig rejtve marad a hitelkalkulátort működtető cég előtt is. Név nélkül, kötelezettségektől mentesen variálhatjuk a beírt adatokat: változtathatjuk a hitelösszeget, a törlesztőrészletet és a futamidő hosszát is.

Az elvégzett kalkuláció után a hitelkalkulátor a megadott részletek alapján felsorolja az aktuális pénzintézeti ajánlatokat, listát készít a népszerű bankok hitelkonstrukcióiról. Láthatóvá válnak a kezdeti költségek, a THM és a havi törlesztőrészlet, sőt előre láthatjuk, hogy végül mennyit fizetünk vissza a hitel összegéért cserébe.

A választott ajánlat előnyei is megjelennek, a kalkulációt PDF dokumentumban letölthetjük és az adott bank tájékoztatóját is láthatjuk, ha tovább kattintunk oldalukra.

Jó kalkulációt, hatékony böngészést kívánunk a hitelkalkulátort üzemeltető weblapokon!